Скільки українці витрачають на комуналку (опитування Finance.ua) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українці витрачають на комуналку (опитування Finance.ua)

Особисті фінанси
3421
Часто із настанням похолодань українцям доводиться завчасно готувати свої гаманці, аби значну частину зарплат “віддати” на оплату комунальних послуг.
Finance.ua провів опитування серед читачів порталу і з’ясував, що найчастіше українці платять за комуналку до 2 тисяч гривень. Серед респондентів таких виявилася майже половина – 48%.
Чверть опитаних зазначили, що за комунальні послуги загалом сплачують до 3 тисяч гривень на місяць.
Майже стільки ж було й тих, хто, вочевидь, економить й отримує місячні рахунки на суму до 1 тисячі гривень. Серед читачів Finance.ua такий варіант відповіді обрали 20% опитаних.

Кращі картки для оплати комуналки 💡

Найменший відсоток учасників опитування (лише 2%) заявили, що їхні рахунки за спожиті житлово-комунальні послуги за місяць у середньому становлять до 5 тисяч гривень.
До речі, у Міністерстві розвитку громад і територій заявили, що поки немає підстав підвищувати комунальні тарифи.
Боржники. Та не всі українці добросовісно сплачують комуналку: станом на вересень борги споживачів за комунальні послуги зросли до 45 млрд грн. У КМДА заявили, що приблизно 5% жителів столиці зовсім не розраховуються за комуналку.
Тому у Верховній Раді всерйоз перейнялися питанням заборгованості за житлово-комунальні послуги. Нардепи зареєстрували законопроєкт, згідно з яким планують підвищити штрафи за комунальні борги:
  • за несплату комуналки протягом року доведеться сплатити ще плюс 20% пені;
  • якщо не платити за спожиті послуги два роки, пеня становитиме 30%, а три роки – 50%.
Таким чином влада хоче змусити українців платити за ЖКП вчасно.
Що ж робити з боргами. Ті, хто мають борги за комуналку, можуть скористатися послугою розстрочки таких боргів. Для цього доведеться укласти договір про реструктуризацію боргу з підприємством, що постачає послугу. Інструкція щодо розстрочки боргів за кожен вид ЖКПза посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас