Українцям можуть повернути переплачені за електроенергію гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям можуть повернути переплачені за електроенергію гроші

Енергетика
5840
Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг має намір зобов’язати операторів системи розподілу (ВСР) повернути споживачам суми переплат за електроенергію до 1 червня 2021 року у той час, як в Україні і Європі знову подорожчала електроенергія.
Таке рішення було прийнято на засіданні комісії 21 жовтня.
Операторам системи розподілу потрібно забезпечити до 1 червня 2021 року здійснення заходів щодо повернення споживачам коштів за цими особовими рахунками, відкритими у постачальників, за регульованим тарифом, на яких станом на 1 січня 2019 року утворилася переплата за електроенергію.
Станом на вересень 2020 року, виходячи зі скарг споживачів, ВСР не виконали повною мірою фінансові зобов’язання за договорами на поставку електроенергії і про користування електричною енергією та рекомендації, які були надані НКРЕКП.
Крім цього, до НКРЕКП надходить велика кількість скарг від побутових споживачів щодо обмеження технічними засобами договірної потужності електроспоживання на їх об’єкти з боку операторів системи розподілу електроенергії.

Як заощадити на комуналці 2020

Раніше повідомлялось, щощ промисловці просять НКРЕКП не підвищувати тариф на передачу електроенергії. Так, якщо НКРЕКП підвищить тариф на транспортування електроенергії на 30% з 1 грудня, промисловцям доведеться сплатити додатково понад 6 мільярдів гривень. Це завдасть критичного удару по галузі, яка і без того переживає кризу.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінрегіоні повідомили, чи будуть зростати комунальні тарифи у наступному сезоні. Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії за серпень 2020 року склали 8,1 млрд грн, що на 3,8% більше, ніж у липні (7,8 млрд грн).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас