Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара

Валюта
2636
Індекс споживчих настроїв в Україні у вересні 2020 року склав 71,6 п., що на 3,1 п. вище, ніж у серпні. Індекс девальваційних очікувань зріс на 3,9 п. – до значення 160,8.
Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.
Індекс поточного становища незначно зріс і складає 64,8, що на 2,3 п. вище за показник минулого місяця. Індекс економічних очікувань у вересні дещо зріс на 3,6 п. та складає 76,1.
У вересні показник індексу очікуваної динаміки безробіття стабільний і складає 143,5, що на 3,4 п. вище за показник минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань змінився також незначно – зріс на 0,8 п. до рівня 186,8.
Українці погіршили очікування щодо курсу гривні до долара
“Споживачі покращили свої очікування щодо зміни особистого матеріального становища. Цей результат пов’язаний із зростанням зайнятості та пожвавленням ділової активності (згідно з дослідженням НБУ, ділові очікування підприємств також поліпшились у третьому кварталі). Водночас споживачі зберігають обережність щодо своїх витрат: індекс доцільності робити великі покупки не змінився”, – коментують аналітики Info Sapiens.

Довідка Finance.ua:

  • За словами заступника голови ради Національного банку України Василя Фурмана, в Україні сьогодні відсутні передумови для значного падіння курсу гривні відносно долара.
  • Як заявляв голова Ради Національного банку Богдан Данилишин, на 20 жовтня курс гривні до долара США знизився на 0,2% за тиждень і на 0,6% з початку місяця, однак ситуація на міжбанківському валютному ринку залишається збалансованою. Фундаментальних причин для послаблення курсу гривні немає.
  • Міжнародний валютний фонд оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2025 року. Прогноз поліпшений у порівнянні з даними за червень.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас