У США прийняли на службу першого робота-пожежника (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США прийняли на службу першого робота-пожежника (фото, відео)

Технології&Авто
598
Роботи все активніше входять в життя звичайних людей. Вони патрулюють вулиці, вміють самостійно готувати різні страви, а також виконувати інші функції, які в майбутньому відкриють їм двері в кожне житло. Але спочатку вони замінять людину на складних і небезпечних роботах. Повідомляється, що в США з’явився перший робот-пожежник, що має унікальні характеристики.
Щорічно в США реєструється 1,2-1,4 мільйона пожеж. Найчастіше службам вдається врятувати потерпілих, але буває і так, що гинуть самі пожежники.
У США прийняли на службу першого робота-пожежника (фото, відео)
Про своє рішення взяти на службу просунуту машину повідомила пожежна служба Лос-Анджелеса. Thermite RS3 важить 1360 кілограмів і має невеликі габарити, що дозволяє йому проходити через звичайний дверний отвір. Він досить сильний, щоб пробити собі прохід через стіну, і здатний випустити 9500 літрів води і піни за хвилину. Робот отримав рухливу конструкцію, що дозволяє йому направляти струмінь майже в будь-який бік. Він також може працювати в автономному режимі до 20 годин і підніматися на схил до 70 градусів.
Ціна пристрою стартує з $272 тисяч, що поки що занадто дорого для масового виробництва. Пожежна служба Лос-Анджелеса вже протестувала Thermite RS3 в реальних умовах, де він проявив себе з найкращого боку. Робот більше схожий на танк, що дозволяє йому пройти в недоступні для людей ділянки, рятуючи життя там, де можуть загинути навіть найсуворіші борці з вогнем. Якщо Thermite RS3 доведе свою ефективність, в США може з’явитися набагато більше роботів-пожежників.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас