У МВФ залишився ще $1 трлн, щоб допомогти своїм партнерам, - Георгієва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ залишився ще $1 трлн, щоб допомогти своїм партнерам, - Георгієва

Казна та Політика
421
На сьогоднішній день в умовах коронакризи Міжнародний валютний фонд (МВФ) позичив своїм партнерам з початку пандемії $280 млрд, повідомила директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва у Вашингтоні. Але у МВФ все ще є серйозні кредитні ресурси в $1 трлн, щоб продовжувати допомагати своїм членам.
“Ми надали фінансування 81 країні. Ми продовжили терміни оплати боргів нашим найбіднішим членам. Ми мобілізували додатково $21 млрд для підтримки кредитування на пільгових умовах без відсотків. Ми розглядаємо варіанти подальшої адаптації нашого набору інструментів кредитування”, – зазначила Георгієва.
За її словами, за останні кілька місяців картина світової економіки стала менш жахливою, але в МВФ продовжують прогнозувати найсерйознішу глобальну рецесію з часів Великої депресії. Очікується, що цього року зростання ВВП знизиться до 4,4%. А в наступні п’ять років криза може коштувати приблизно $28 трлн виробничих втрат.
“Водночас… ми бачимо безпрецедентні зусилля у розробці вакцин та лікуванні. Ми бачимо, що надзвичайні та скоординовані фіскальні та грошово-кредитні заходи підтримують світову економіку. І світ починає вчитися жити з вірусом”, – сказала голва МВФ.
Хоча відносно прогнозу фонду існує величезна невизначеність, експерти прогнозують часткове і нерівномірне відновлення світової економіки в 2021 році з очікуваним зростанням на рівні 5,2%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас