Бізнес закликав парламент не скасовувати мораторій на перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликав парламент не скасовувати мораторій на перевірки

Казна та Політика
614
Представники бізнес-спільноти закликають Верховну Раду утриматися від впровадження норм, які можуть стати додатковим інструментом тиску. Зокрема, не допустити скасування мораторію на перевірки бізнесу до закінчення дії карантину, щоб компанії могли і далі працювати, повідомила пресслужба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).
В асоціації послалися на інформацію, поширювану в ЗМІ, про те, що СБУ звернеться до фінансового комітету парламенту з вимогою розглянути питання про відновлення податкових перевірок.
На даному етапі діє мораторій на всі планові та позапланові податкові перевірки, ухвалений на законодавчому рівні. При цьому у вересні Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 4101, який передбачає скасування заборони на перевірки під час карантину.
“Бізнес схвилювала ця ситуація – як із законопроєктом… так і інформація щодо заяви від СБУ. Зараз однозначно не час створювати додаткові навантаження для роботи легального бізнесу”, – підкреслила виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев’янко.
Компанії остерігаються, що внаслідок впровадження цих пропозицій органи контролю потенційно будуть змушені виконувати завдання з агресивного залучення коштів до бюджету. Крім того, залишається складною ситуація в митній та податковій сферах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас