Китай запустив одну з найбільших у світі сонячних електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запустив одну з найбільших у світі сонячних електростанцій

Енергетика
1327
Днями в Китаї було введено до ладу мало не найпотужнішу на Землі сонячну електростанцію.
Донині найпотужнішою в Китаї сонячною електростанцією вважалася сонячна ферма в пустелі Тенгер номінальною потужністю 1,54 ГВт. Але вона помітно поступалася світовому рекордсмену в цій галузі – сонячній електростанції «Бхадла» потужністю 2,245 ГВт, розгорнутій в індійському штаті Раджастхан на північному заході країни. Але сьогодні Китай наблизився до рекорду. До національної енергосистеми країни підключили сонячну електростанцію потужністю 2,2 ГВт.
Нова сонячна електростанція, запущена на заході Китаю, стала другою в світі за потужністю. Для порівняння, найпотужніша сонячна електростанція в США виробляє до 579 МВт або більш ніж утричі менше. Додамо, нова сонячна електростанція в Китаї оснащена засобами для накопичення енергії ємністю 202,86 МВт·год, але в основному електрика, що виробляється цим майданчиком, призначена для споживачів далеко на сході Китаю, для чого в країні побудована і розширюється найпотужніша мережа електропередачі.
Водночас Китай продовжує затикати дірки в нестачі електропостачання будівництвом вугільних електростанцій. До кінця поточного року, як очікується, в країні будуть введені в дію нові вугільні електростанції загальною потужністю 40 ГВт. Це приблизно стільки, скільки виробляють вугільні електростанції всіх країн Південної Африки. На пік вуглецевих викидів Китай планує вийти до 2030 року, а потім буде методично знижувати викиди парникових газів. Нова сонячна електростанція стала цьому невеликим, але істотним свідченням.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас