День фінансів, 5 жовтня: через 15 років без пенсій, телефон замість паспорта в банку, фальшива сторінка Приват24 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 5 жовтня: через 15 років без пенсій, телефон замість паспорта в банку, фальшива сторінка Приват24

931
Понеділок, 5 жовтня. Поговоримо про невтішні припущення Шмигаля і цифрову революцію при відкритті банківського рахунку:
Чергове карантинне зонування. Сьогодні набуло чинності нове карантинне зонування. У “Червону зону” зараз входять два міста. Це Тернопіль і місто Канів, Черкаської області. У цій зоні заборонена робота громадського транспорту; робота ТРЦ, кафе і ресторанів. Зазначимо, що Київ у жовтій зоні.
Через 15 років українці можуть залишитися без пенсій. Такий прогноз озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, щоб утримувати пенсіонерів, потрібно буде в два рази збільшити податки. На думку Шмигаля, необхідно переходити на накопичувальну систему пенсій, коли кожна людина буде сама для себе відкладати на пенсію. Впроваджувати таку систему планують вже з наступного року.
Для білоруських ІТ-фахівців спростили в’їзд в Україну. Зеленський підписав указ для розвитку інвестиційного потенціалу України та залучення ІТ-фахівців та інноваторів з Білорусі. Для білорусів продовжили до 180 днів протягом 365 днів строки тимчасового перебування на території України, запровадили пілотний проєкт зі спрощеного оформлення посвідок на проживання, а також удосконалили процедуру реєстрації громадян Республіки Білорусь.
Обережно, шахраї прикриваються Приват24. В Instagram з’явилася фальшива сторінка сервісу Privat24 з розіграшем призів. У банку закликали користувачів цієї соцмережі бути обачними і не передавати шахраям гроші або персональні дані. Єдина офіційна сторінка ПриватБанку та його сервісів в Instagram розміщена за цією адресою.
Банківський рахунок за цифровим паспортом. В Україні з’явиться можливість відкрити банківський рахунок з цифровим паспортом. При дистанційному відкритті рахунку в банку більше не потрібно буде фізично пред’являти ID-картку або біометричний паспорт, якщо у них є цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт в мобільному додатку «Дія». Мінцифри планує запустити цей механізм після проведення тестування функціоналу. До речі, на порталі “Дія” запустили нові е-послуги з будівництва.
Нові правила для мобільних операторів. Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт “про електронні комунікації”. Закон закладає основи реформування галузі телекомунікацій та інформаційних технологій. Тарифи для клієнтів помінятися не повинні, але що зміниться для користувача і для гравців ринку, читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас