В Україні створять реєстр недобросовісних постачальників зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять реєстр недобросовісних постачальників зерна

Аграрний ринок
395
“Українська зернова асоціація “(УЗА) планує створити єдиний реєстр неблагонадійних компаній, які під прикриттям посухи, при цьому, не постраждавши від неї, не закривають раніше укладені контракти.
Про це на пресконференції заявив президент УЗА Микола Горбачов.
“Минулого тижня я зустрічався особисто з кількома господарствами, не сильно постраждалими від посухи, представники яких сказали, що у них є раніше укладені контракти, але разом з тими вони не збираються їх виконувати, оскільки піднялася ціна. Так от я хочу сказати таким компаніям, що ми збираємося створити єдиний реєстр, в якому будемо показувати такі неблагонадійні підприємства”, — зазначив він.
За словами Горбачова, такий реєстр допоможе сільгоспринку самому вирішити, чи варто продовжувати співпрацювати з такими компаніями, або ж обмежити фінансування і не укладати з ними форвардні контракти.
“Сподіваємося, що такий реєстр стимулюватиме виробників виконувати всі взяті на себе зобов’язання”, — озвучив свої очікування президент УЗА.
Він також анонсував бажання асоціацій підписати меморандум, за допомогою якого всі господарства, які дійсно постраждали від посухи і зіткнулися з неможливістю фізичного виконання контрактів і зобов’язань, зможуть отримати допомогу.
“Для таких господарств ми будемо намагатися знайти компромісне рішення і працювати всередині асоціації для того, щоб не погубити такі компанії, а допомогти їм”, — підсумував Горбачов.
Раніше голова “Аграрного союзу України” (АСУ) Геннадій Новіков заявляв, що через посуху і заморозки втрати сільгоспвиробників України, за розрахунками експертів, можуть скласти 118 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас