Банк "Аркада" ліквідують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Аркада" ліквідують

Фондовий ринок
522
Національний банк України 24 вересня вирішив відкликати ліцензію та розпочати ліквідацію АТ АКБ “Аркада”.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
“Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення від 24 вересня 2020 року №601-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ АКБ “Аркада”. Нагадаємо, 25 серпня Правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ “Аркада” до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня”, – йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України визнав банк “Аркада” неплатоспроможним через зменшення капіталу до однієї третини від нормативу. Проблеми банку не пов’язані з пандемією коронавірусу і зменшенням ділової активності.
  • Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку “Аркада”
  • Прокуратура Києва повідомила про підозру президенту банку “Аркада”. Його підозрюють у привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів “Еврика” і “Патріотика” в сумі 50 млн гривень.
  • З 11 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів розпочав здійснювати виплати коштів вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас