Суд зобов'язав НБУ виплатити банку з "сім'ї" Януковича 130 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав НБУ виплатити банку з "сім'ї" Януковича 130 мільйонів

Казна та Політика
481
Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін рішення суду попередньої інстанції, яким задовольнили позов ТОВ “Промислова інноваційна компанія” до НБУ зі стягненням з відповідача 128,9 млн грн “майнової шкоди”.
Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду від 8 вересня.
Зазначається, що справа розглядається в судах по другому колу.
Зокрема, 27 серпня 2019 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу НБУ і скасував рішення судів нижчих інстанцій, якими було задоволено позов ТОВ “Промислова інноваційна компанія” (власник 71% акцій “Радикал Банку”) і вирішено стягнути з НБУ на користь цієї фірми 128,9 млн грн відшкодування майнової шкоди.
На думку компанії-позивача, майнову шкоду було завдано їй як акціонеру банку внаслідок позбавлення корпоративних прав через прийняття Нацбанком у 2015 році “неправомірного рішення” (на думку позивача) про віднесення “Радикал Банку” до категорії неплатоспроможних.
“Тоді суд касаційної інстанції відправив цю справу на новий розгляд до суду першої інстанції (Госпсуд м.Києва).
В ході судового процесу ТОВ “Промислова інноваційна компанія” зазначало, що постанову НБУ №452 /БТ від 09.07.2015 про віднесення Радикал Банку до категорії неплатоспроможних було визнано протиправною та скасовано судовими рішеннями (в т.ч. рішенням Вищого адмінсуду, яке Верховний Суд відмовився переглядати) в рамках розгляду іншої справи – №826/24203/15 (за відповідним позовом ТОВ “Промислова інноваційна компанія” до Нацбанку)”, – йдеться в повідомленні.
11.08.2020 Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити клопотання НБУ про призначення експертизи (оцінки) в цій справі.
Своє клопотання НБУ мотивував законом про банки, який був прийнятий парламентом і підписаний президентом в травні (за наполяганням МВФ).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас