Міжбанк: очікуємо на пік активності цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: очікуємо на пік активності цього тижня

Валюта
1076
У четвер 17 вересня ми очікуємо на пік активності учасників валютного міжбанку серед днів цього тижня.
Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на торгах в межах до $230-250 млн при здійсненні до 540-580 угод.
Міжбанк буде повністю залежним від дій великих гравців, а протистояння їхніх курсових інтересів і виходи на торги з основними обсягами операцій і формуватимуть тренд протягом сесії. Зростання статистики буде пов’язане з наближенням закінчення тижня і традиційним для п’ятниці зниженням ділової активності перед вихідними. Тому компанії будуть намагатися вже в четвер закрити свої основні валютні та гривневі проплати контрагентам.
Крім того, після двох інтервенцій Нацбанку, проведених ним у вівторок і середу, намітилося зниження по долару. І тепер всіх цікавить, чи зможе долар повернутися нижче 28 гривень за долар.
Зниження валютних котирувань буде стимулювати експортерів, яким традиційно затримують виплату компенсації ПДВ, не зволікати з основними продажами, поки цінник не опустився ще нижче. Це означає, що ми можемо побачити підвищену пропозицію валюти в першій половині торговельної сесії. При цьому покупці можуть почати “грати у війну нервів” і вичікувати моментів, коли продавці все ж підуть їм на поступки по курсу.
Ми прогнозуємо, що Нацбанк з’явиться на ринку тільки в разі ситуативного зростання пропозиції і буде викуповувати долар не нижче рівнів 27,85-27,90 гривень, що і підтримає котирування цієї валюти навіть при надлишку пропозиції.
Спекулянти постараються в четвер максимально погойдати курс в моменти виходу на торги великих гравців. У разі появи експортерів з великими продажами валюти вони приєднаються до них, а якщо Нацбанк вийде на ринок купувати долар, тут же переключаться з продажів на купівлі. Крім того, вони вочевидь захочуть сьогодні пограти на стрибках євро, ціна якого на міжнародних ринках впала, до гривні.
В цілому сесія четверга пройде в два етапи – більш активна перша половина дня з виходом всіх основних місцевих гравців і нерезидентів і відносне затишшя саме за клієнтськими операціями в другій половині торгів.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. А спред по долару більшість власників обмінників встановлять в межах 15-20 копійок і по євро – до 25-30 копійок. У разі, якщо долар опуститься нижче 28 гривень, може зрости пропозиція готівкової валюти, і тоді банкам знадобиться гривня для підкріплення операційних кас.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом на 17 вересня, будуть в межах: долар – коридор 27,92-28,17 гривень, євро – коридор 32,80-33,25 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,04 / 28,06
євро – 33,21 / 33,23
російський рубль – 0,3740 / 0,3744
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас