Щорічна відпустка: як правильно її поділити на частини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щорічна відпустка: як правильно її поділити на частини

Особисті фінанси
4975
Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості.
Про це йдеться у листі Мінекономіки від 31.03.2020 р. №3512-06/21620-07.
Поділити таку відпустку можна, наприклад, на 1, 2, 3, 4, 5 календарних днів, однак лише за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.
Водночас, за законодавством, роботодавець має можливість поділити щорічну відпустку працівника на частини, однак це не є його обов’язком поділити її на частини, як того бажає працівник.
Оскільки остаточне рішення щодо надання працівникові відпустки приймає роботодавець, щоб не допустити втрату робочого часу, беручи до уваги виробничі обставини, він може погодитися, а може й не погодитися поділити відпустку так, як того бажає працівник. Також може запропонувати свої умови поділу щорічної відпустки або не ділити її взагалі.
Якщо відпустку все ж поділили. У разі поділу щорічної відпустки на частини, невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівнику, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

Довідка Finance.ua:

  • Компенсація замість відпустки можлива лише в межах робочого року та після його закінчення за умови, якщо працівник використав 24 календарні дні щорічної основної та додаткових відпусток за цей робочий рік.
  • Раніше у Держпраці дали роз’яснення щодо максимальної тривалості відпустки і перенесення невикористаної щорічної відпустки.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас