Qualcomm і Ericsson завершили випробування технології агрегації несучих частот 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm і Ericsson завершили випробування технології агрегації несучих частот 5G

Технології&Авто
383
Qualcomm Technologies і Ericsson оголосили про завершення ключових випробувань на експлуатаційну сумісність технології, що дозволяє операторам різних країн і OEM-виробникам здійснювати агрегацію несучих частот для мереж 5G, що є критично важливим аспектом для підвищення продуктивності, пропускної здатності і зони покриття мереж 5G, що швидко розширюються.
Компанії успішно завершили перші в світі випробування на експлуатаційну сумісність в автономному режимі (SA) несучих частот 5G при використанні діапазонів FDD/TDD і TDD/TDD. Агрегація несучих частот 5G дозволяє операторам використовувати одночасно кілька каналів діапазону sub-6 ГГц для передачі даних між базовими станціями і мобільними 5G-пристроями. Агрегація несучих частот 5G призводить до підвищення пропускної здатності мережі з одночасним поліпшенням швидкості і надійності каналів 5G в умовах насиченого бездротового оточення, за рахунок чого користувачі зможуть швидше завантажувати контент і переглядати потокове відео без перебоїв. Очікується, що оператори розпочнуть масовое впровадження цієї ключової для мереж 5G функції по всьому світу в 2021 р.
Випробування проводилися в лабораторії Ericsson в Пекіні, Китай. Максимальна швидкість з’єднання досягала 2,5 ГБ/сек при агрегації каналів 100 МГц + 60 МГц в діапазоні 2,5 ГГц (n41) в режимі TDD при використанні конфігурації 70% низхідного каналу і 4×4 MIMO.
Крім того, в Швеції компанії успішно провели сеанс передачі даних в режимі агрегації несучих частот 5G SA з об’єднанням каналу 20 МГц в смузі 600 МГц (n71) FDD з каналом 100 МГц в смузі 2,5 ГГц (n41) TDD.
В обох випадках використовувалася апаратна інфраструктура 5G зі складу рішень Ericsson Radio System і тестовий пристрій у форм-факторі 5G-смартфона на базі системи Qualcomm Snapdragon X60 5G Modem-RF System, що демонструє поточну готовність компаній надати операторам, OEM-виробникам і великим мобільним екосистемам кошти для розгортання технології агрегації несучих 5G в комерційному масштабі вже в 2021 р., щоб надати новий досвід використання мереж 5G.
Qualcomm вже розпочала постачання окремих партій Snapdragon X60 для смартфонів преміальних моделей на базі нової системи Modem-RF System, і їх вихід на широкий ринок очікується на початку 2021 р. Ericsson планує приступити до комерційного релізу технології агрегації 5G NR в четвертому кварталі поточного року.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас