За програмою “5-7-9%” видали кредитів на суму близько 6,8 млрд грн - ОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За програмою “5-7-9%” видали кредитів на суму близько 6,8 млрд грн - ОП

Кредит&Депозит
321
За програмою “Доступні кредити 5-7-9%” видали кредитів на загальну суму в 6,78 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.
“На період пандемії програму “Доступні кредити 5-7-9%”, яка спрямована на забезпечення підтримки малого та середнього бізнесу, розширили. Запровадили можливість рефінансування кредитів для підприємств, що отримали позики ще до старту програми”, – йдеться у повідомленні.
За словами заступника керівника Офісу Президента Юлії Ковалів, це дасть змогу таким підприємствам зберегти робочі місця, пережити кризу, спричинену COVID-19, та розвиватися.
“Ця програма показує хороші результати, і на початок цього тижня участь у ній беруть 30 банків – як комерційних, так і державних. Видано кредитів на загальну суму 6,782 мільярда гривень”, – сказала Юлія Ковалів.
Також повідомляється, що минулого тижня парламент розширив програму – ухвалив зміни до держбюджету та запровадив інструмент державних гарантій на портфельній основі. Незабаром відповідний закон підпише Президент України.
“Це дасть можливість надання портфельних гарантій цього року в обсязі до 5 мільярдів гривень. Такі кредитні програми для малого та середнього бізнесу дозволять державі виступити гарантом до 80% вартості кредиту та зменшити обсяг необхідної застави для отримання кредитів”, – додала Юлія Ковалів.
За її словами, на початку жовтня, після набуття чинності цим законом та ухвалення відповідних рішень уряду, підприємці зможуть скористатись не лише зниженими відсотковими ставками, а й швидше та простіше отримати доступ до кредитування.
Також Юлія Ковалів зазначила, що станом на сьогодні у програмі доступного іпотечного кредитування для населення під 10% беруть участь п’ять банків. Серед них – і державні, і комерційні. Лише за перші два місяці існування програми видано кредитів на понад 350 млн грн. Перші 400 сімей вже змогли скористатися цією іпотекою.
“Ми бачимо зростання динаміки як заявок, так і роботи банків з такими клієнтами. На сьогодні банки вже погодили понад 1300 заявок на доступну іпотеку”, – зазначила чиновниця.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ закликав повертати позичальників з кредитних канікул.
  • У Мінекономіки анонсували появу нових програм з кредитування середнього бізнесу, а також розширення програми іпотеки для громадян.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас