General Motors і компанія Nikola спільно випускатимуть електричний пікап — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors і компанія Nikola спільно випускатимуть електричний пікап

Технології&Авто
448
Nikola Corporation і General Motors оголосили про стратегічне партнерство, яке розпочнеться з пікапа Nikola Badger. Концерн GM взявся за його проєктування і виробництво, а значить, Баджеру дістануться батарейна система Ultium і технологія водневих паливних елементів Hydrotec. Натомість GM отримає 11% акцій Ніколи ціною в $2 млрд і право призначити одного директора до Ради.
Очікується, що Nikola за 10 років заощадить понад $4 млрд на акумуляторах і силових установках, тоді як GM запише ті ж $4 млрд собі в прибуток. Пікап вийде на ринок не раніше, ніж через два роки.
Продажі та маркетинг Баджера, як і бренд Nikola Badger, залишаться у віданні Ніколи, а вона сама і далі буде незалежною компанією. Її засновник Тревор Мілтон не приховує захоплення: “Ми не могли і мріяти про краще партнерство, ніж це. Об’єднавшись, ми отримаємо доступ до перевірених і готових до виробництва компонентів і технологій, десятиліття знань про постачальників і виробництво, інженерні рішення світового рівня і довіру інвесторів».
Бос GM Мері Барра теж задоволена: “Зроблено ще один важливий крок у реалізації нашого бачення майбутнього з нульовими викидами”.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас