Від чого залежить розмір виплати допомоги з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від чого залежить розмір виплати допомоги з безробіття

Особисті фінанси
3461
Розмір виплати допомоги з безробіття залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру заробітної плати, отримуваної громадянином перед звільненням.
Про це повідомили у Державному центрі зайнятості.
Згідно із законодавством, застрахованим безробітним, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців, розмір допомоги з безробіття визначається у відсотках до їхньої середньої заробітної плати залежно від страхового стажу:
  • до 2 років – 50%;
  • від 2 до 6 років – 55%;
  • від 6 до 10 років – 60%;
  • понад 10 років – 70%.
Якщо стаж менший. Застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, мають страховий стаж менше 6 місяців, мають право на допомогу з безробіття у мінімальному розмірі, який встановлюється Правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Допомога з безробіття не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.

Довідка Finance.ua:

  • З початку дії карантину (з 12 березня по 31 серпня) статус безробітного отримали 444,4 тисячі українців. Загалом станом на 31 серпня кількість безробітних становила 477,7 тисячі громадян – це на 73 % більше, ніж станом на цю ж дату минулого року.
  • Розмір мінімальної допомоги з безробіття складає на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення – 1000 гривень, далі – 650 гривень, тривалість виплат – 180 календарних днів.
  • Із березня до вересня 2020 року держава виплатила 7,5 мільярда гривень на допомогу з безробіття.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас