В НБУ розробили пропозиції до нового законопроєкту про страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ розробили пропозиції до нового законопроєкту про страхування

Казна та Політика
316
Нацбанк презентував учасникам ринку та профільним асоціаціям свої пропозиції до проєкту нового Закону України “Про страхування”. У тому числі вони стосуються посилення стандартів ліцензування страховиків, повідомила пресслужба регулятора.
“Це вже третій з шести законопроєктів, які покликані вдосконалити законодавство з регулювання ринку небанківських фінансових послуг, вирішити його основні проблеми і перешкоди для сталого розвитку”, – зазначили в НБУ.
У центробанку внесли пропозицію замінити види страхування на класи, а також ввести єдину ліцензію з можливістю її розширення або звуження.
Також у Нацбанку назвали такі вимоги:
До забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності. Мінімальне значення капіталу для страховиків non-life встановити на рівні 32 млн грн і для non-life – 48 млн грн.
До здійснення страховиком ключових функцій. Новий закон допоможе класифікувати страховиків, і залежно від цього визначатимуть ключові функції. У тому числі оцінку ризиків, внутрішній аудит, актуарну функцію тощо.
Визначення та розширення видів заходів реагування. Крім наглядової діяльності, регулятор зможе застосовувати коригувальні заходи, а також раннє втручання, якщо страховику загрожує порушення вимог щодо капіталу платоспроможності.
Нові механізми виходу страховика з ринку. Визначено порядок примусового виходу, а також пропонуються опції для добровільного припинення діяльності зі страхування шляхом реорганізації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас