День фінансів, 2 вересня: гривні - 24, вилучення з обігу 25 коп, 1 і 2 гривень, електронні трудові книжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 вересня: гривні - 24, вилучення з обігу 25 коп, 1 і 2 гривень, електронні трудові книжки

816
Середа, 2 вересня: у день народження української гривні, а їй сьогодні 24 роки🎉, пропонуємо вам згадати основні віхи з історії національної валюти та дізнатися про нововведення від НБУ щодо обігу купюр та монет надалі:
НБУ виводить з обігу 25 копійок. З 1 жовтня 2020 року монети номіналом 25 копійок припиняють бути засобом платежу при проведенні розрахунків готівкою і будуть вилучені з обігу. Про причини та механізми вилучення – читайте тут.
Паперові банкноти 1 і 2 гривні. Всі банкноти гривні старих зразків, введених в обіг в 2003 році, припиняють бути засобом платежу при здійсненні розрахунків готівкою і будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року. Про це заявив заступник голови Національного банку Олексій Шабан. НБУ буде активніше виводити з обігу паперові банкноти 1 і 2 гривні і монети 1 гривня зразка 1996 року, замінюючи їх на відповідні обігові монети зразка 2018 року.
До речі, розплачуватися можна не тільки купюрами і монетами, а користуватися картами з кешбеком. Ми розібралися, як користуватися ними зручно, безпечно, а головне – вигідно. Наш огляд кредитних карток з кешбеком оновлюється на початку кожного місяця і дозволить вам використовувати свої кредитки з максимальною вигодою.

Найвигідніші картки з кешбеком – вересень 2020 💳

НБУ планує збільшити гнучкість оцінки кредитного ризику банками. Національний банк має намір у другій половині 2021 року підвищити ваги ризику за споживчими кредитами до 150%. Це означає, що на кожні 10 грн кредиту банк повинен тримати 1 грн капіталу. Підвищення ваг ризику до 150% вимагатиме від банків, активних у сегменті споживчого кредитування, тримати вже 1,5 грн капіталу. Також НБУ повідомив, що активи Національного банку зросли на 13%.
Щоб вільно почуватися у сфері мікрокредитування, пропонуємо відвідати 9 вересня 2020 року 3-й Всеукраїнський MFO SUMMIT 2020 МФО. Це щорічний профільний, професійний захід про бізнес, стратегію, джерела прибутку, тренди, ризики і технології в мікрофінансуванні. Ви ознайомитеся зі стратегіями розвитку мікрофінансового бізнесу і виживання в кризу, дізнаєтеся тренди ринку кредитування, на що робити ставку в умовах дедалі більшої конкуренції.

Прочитати програму і зареєструватися 🧐

День фінансів, 2 вересня: гривні - 24, вилучення з обігу 25 коп, 1 і 2 гривень, електронні трудові книжки
Електронні трудові книжки та автоматичне призначення пенсій. Депутати ухвалили в першому читанні законопроєкт, яким передбачено перехід від паперового до електронного варіанту трудової книжки. Крім того, буде запроваджено можливість автоматичного призначення пенсії (без особистого звернення особи) зі збереженням за особою права відстрочки виходу на пенсію.
Податки на ввезення електрокарів і комплектуючих. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкти №3476 та №3477, які передбачають внесення змін для стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні. Це сприятиме розвитку виробництва в Україні електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них.
Старт електронного підпису в “Дії”. Мінцифи розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису “Смарт-Дія” у Мобільний додаток “Дія”. Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно і повністю онлайн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас