Одну з найбільших в Україні IT-компаній атакували хакери за допомогою вірусу-шифрувальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одну з найбільших в Україні IT-компаній атакували хакери за допомогою вірусу-шифрувальника

Фондовий ринок
1839
Одна з найбільших IT-компаній України SoftServe (номер 2 в останньому рейтингу DOU.UA) зазнала хакерської атаки. Низка сервісів компанії припинили працювати, повідомляє видання AIN.UA.
Зловмисники запустили в систему вірус-шифрувальник. У підсумку низка сервісів SoftServe перестали працювати, ще частину компанія відключила, щоб зупинити поширення вірусу. У деяких каналах поширили повідомлення, очевидно, від керівництва компанії (в оригіналі його розіслали англійською мовою):
“Сьогодні о першій годині ночі SoftServe зазнала кібератаки. Хакери отримали доступ до інфраструктури компанії і змогли запустити в неї шифрувальне ПЗ, а також інші шкідливі програми.
Ми відключили деякі сервіси, щоб зупинити атаку, на жаль, ваша робота постраждає від наших заходів з локалізації атаки в найближчі години.
Ми також заблокували шляхи до мереж наших клієнтів, щоб уникнути поширення шкідливих програм в їхню інфраструктуру”.
У SoftServe виданню AIN.UA підтвердили, що компанія дійсно зазнала кібератаки, через яку постраждала робота деяких сервісів.
“Так, атака була сьогодні. З найбільш істотних наслідків атаки – тимчасова втрата працездатності частини поштової системи і зупинка частини допоміжних тестових середовищ. Наскільки ми можемо оцінити, це найбільший вплив атаки, і інші системи або клієнтські дані не постраждали”, — розповів Адріян Павлікевич, старший віце-президент SoftServe з ІТ.
“Для уникнення поширення атаки ми ізолювали деякі сегменти нашої мережі і обмежили зв’язок з мережами клієнтів. Готуємо повідомлення нашим клієнтам про ситуацію. Одночасно з відновленням сервісів розслідуємо сам інцидент, тому прокоментувати, хто саме це зробив, поки що не готові”, – сказав він.
Представник SoftServe також повідомив, що роботу поштової системи планують відновити в повному обсязі найближчим часом.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас