Фонд гарантування вкладів попередив про нову компанію-шахрая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів попередив про нову компанію-шахрая

Фондовий ринок
3925
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) виявив шахрайські дії – обман клієнтів за допомогою підробленого свідоцтва учасника фонду.
Підроблену скан-копію на своєму сайті розмістила компанія ТОВ “Tri Тech UA”. Фонд ніколи не видавав цього свідоцтва, а зазначені в ньому номери належать дійсному учаснику ФГВФОВАТ “Банк Восток”, повідомила прес-служба фонду.
“Компанія ТОВ “Tri Tech UA” не є і не може бути учасником Фонду гарантування, оскільки, відповідно до закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, його учасниками є банки (крім Ощадбанку). Тому кошти, які клієнти передають цій компанії, не гарантуються і, отже, не будуть відшкодовані фондом у разі її банкрутства”, – йдеться в повідомленні.
У ФГВФО закликали ретельно перевіряти інформацію, яку подають компанії, перш ніж передавати їм свої гроші. Перелік банків-учасників фонду доступний на його сайті. Там можна перевірити номер свідоцтва, дату видачі і т.п. Загальну ж інформацію про умови забезпечення ФГВФО можна знайти в розділі “Вкладникам і кредиторам”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас