День фінансів, 31 серпня: нове карантинне зонування, обов'язковий техогляд, прогноз курсу на осінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 31 серпня: нове карантинне зонування, обов'язковий техогляд, прогноз курсу на осінь

867
Понеділок, 31 серпня: в останній день літа новини, як і погода, були спекотними:
Почало діяти нове карантинне зонування. В Україні з понеділка, 31 серпня, набуло чинності нове карантинне зонування. Розподіл проводиться в межах адаптивного карантину, який діє в Україні з 1 серпня. До складу відповідних зон входять такі 👉 міста і райони.
Банкіри спрогнозували курс гривні на осінь. Гривня, на думку банкірів, до кінця вересня 2020 року може ослабнути максимум до 28,2 грн/$1 через сезонні фактори, зокрема через повернення ринку до ділової активності і черговий запуск економіки. Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин назвав причини стабілізації курсу гривні до долара.
Середня зарплата на рівні 15 тисяч. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що очікує вже на 2022 рік середні зарплати по країні 15 тис. грн. Також він зазначив, що в червні середні реальні зарплати перевищили докризовий рівень і становили 11,6 тис. гривень. При цьому обмеження зарплат топ-менеджменту держбанків скасовано. Міністр соціальної політики Марина Лазебна назвала категорію населення, на яку найбільше вплине підвищення мінімалки.
Стаж для виходу на пенсію. У Мінсоцполітики повідомили, скільки років стажу потрібно, щоб вийти на пенсію. Право виходу на пенсію визначається з урахуванням кількох факторів: досягнення встановленого законодавством віку; набуття необхідного страхового стажу та наявності обставин, які є підставою для дострокового виходу на пенсію.
Обов’язковий техогляд: до чого готуватися українським водіям. До кінця поточного року Мінінфраструктури планує ввести обов’язковий техогляд для всіх видів транспорту, а не тільки для комерційного. Таке рішення обумовлене тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Для кого техогляд буде обов’язковим, а кому не доведеться проходити перевірку – читайте.
Кримінальна відповідальність за шахрайство з ПДВ. У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону, яким пропонується додати до Кримінального кодексу статтю за шахрайство з ПДВ. Документ передбачає створення Бюро економічної безпеки і визначає його законодавчу базу. Що вважатимуть злочином і покарання за порушення – дивіться тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас