Аналітики назвали головну умову зростання попиту на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики назвали головну умову зростання попиту на нафту

Енергетика
902
Головною умовою для повного відновлення попиту на нафту є відновлення авіаперельотів і поїздок на роботу. Про це свідчать дані огляду аналітичного агентства IHS Markit.
За інформацією експертів, за останні чотири місяці світовий попит на нафту рекордно зріс на 13 млн барелів на день з моменту падіння у квітні, викликаного пандемією COVID-19.
Попит на нафту підскочив після ослаблення карантинних обмежень, пов’язаних з COVID-19, і наразі перебуває на рівні 89% від рівня минулого року в порівнянні з 78% в квітні.
Аналітики IHS Markit вважають, що зростання попиту сповільниться і зупиниться на рівні 92-95 млн барелів на добу (або приблизно 92-95% від рівня попереднього року) протягом першого кварталу 2021 року.
На сьогоднішній день фактичні витрати авіаційного гасу, як і раніше, на 50% нижчі від рівня минулого року. Аналітики називають цей фактор гальмом для стабілізації ринку.
“Для відновлення попиту необхідно відновити подорожі і поїздки на роботу. І цього не відбудеться, допоки не буде створено ефективної вакцини від коронавірусу”, – заявив аналітик Джим Буркхард.
За оцінками аналітиків, ціни на нафту будуть коливатися в діапазоні 45-65 доларів за барель в 2021 році.
Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня пережив “чорний понеділок” – найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни в Перській затоці.
Після цього на ринку нафти відбулося ще кілька обвалів цін – на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію в найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту.

Довідка Finance.ua:

  • 12 квітня країни-члени ОПЕК+, в тому числі Росія, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії.
  • У липні держави-члени ОПЕК+ почали пом’якшувати угоду про скорочення видобутку, знизивши загальну квоту на 2 млн барелів на добу.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас