Допомогу безробітним пропонують виплачувати і на період інших карантинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Допомогу безробітним пропонують виплачувати і на період інших карантинів

Особисті фінанси
355
Кабінет Міністрів пропонує розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів.
На сайті Верховної Ради зареєстровано відповідний законопроєкт №3010а.
Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту закону, наразі законодавством передбачено надання допомоги безробітним лише на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Що пропонують депутати:
  • передбачити можливість надання допомоги не лише у період карантину через COVID-19, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому;
  • надати Кабміну право визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.
“Реалізація проєкту закону не впливатиме на ринкове середовище, забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів, підвищення чи зниження спроможності територіальних громад; громадське здоров’я, покращення чи погіршення стану здоров’я населення або його окремих груп; екологію та навколишнє природне середовище, обсяг природних ресурсів, рівень забруднення атмосферного повітря, води, земель, зокрема забруднення утвореними відходами, інші суспільні відносини. Реалізація проекту Закону впливатиме на ринок праці та рівень зайнятості населення”, – пояснюють автори документу.

Довідка Finance.ua:

  • Розмір допомоги по безробіттю складає на період карантину та протягом 30 днів після його закінчення – 1000 гривень, далі – 650 гривень, тривалість виплат – 180 календарних днів.
  • Українці можуть звернутися за допомогою з безробіття до центрів зайнятості, які відновили особистий прийом громадян (крім “червоних” зон епідемічної небезпеки). З собою потрібно мати низку документів.
  • Профспілки оприлюднили законопроєкт, яким пропонується скоротити строк надання державою допомоги з часткового безробіття на період карантину.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас