День фінансів, 27 серпня: про зростання ціни на газ для населення, віртуальні картки, про нові розрахунки соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 серпня: про зростання ціни на газ для населення, віртуальні картки, про нові розрахунки соцвиплат

464
Четвер, 27 серпня, дав відповіді на такі запитання:
На скільки зросла ціна на газ для населення? У рамках місячного контракту у вересні ціна газу у НАК “Нафтогаз України” зросла на 45%. Зростання ціни експерти ринку прогнозували ще з липня, коли ціна газу становила 2,75 грн за куб. м з ПДВ, тобто за останні два місяці зростання цін перевищило 70%.
Як планують розраховувати по-новому соцвиплати, аліменти та пенсії? Кабмін підготував новий розрахунок пенсій, штрафів і соціальних виплат з 2021 року. Замість прожиткового мінімуму низка виплат, а саме тих, які не є основним доходом громадян, хочуть прикріпити до базової величини для соцвиплат і базової величини для грошових платежів і стягнень.
Як перевірити інформацію про пенсію та страховий стаж? Українці за допомогою програми “Пенсійний фонд” можуть скористатися низкою послуг, не виходячи з дому. Інформацію можна отримати в додатку: про свою пенсію, про нараховану заробітну плату, стаж, також перевірити реєстр застрахованих осіб.
Навіщо потрібні віртуальні банківські картки? Поряд з традиційним пластиком українські банки пропонують клієнтам і віртуальні картки. Що це за картки, як на них можна зберігати гроші? Finance.ua вивчив, навіщо потрібні віртуальні картки, в чому їх плюси і де їх можна оформити.

Дізнатися все про віртуальні банківські картки 🧐

Хто відповідальний за благополуччя українців? Держстат у публікації “Самооцінка домогосподарствами рівня своїх доходів у 2019 році” повідомляє, що 7,6% респондентів заявили, що відповідальність за їхній добробут сповна несе держава, а 3,1% українців вважають, що за свій добробут відповідальні виключно вони самі. Найбільше українців (63,8%) вважають, що за їхній добробут має нести як держава, так і вони самі.
Щоб бути завжди в курсі подій фінансового життя країни, аналітик Finance.ua Олексій Козирєв відповів на актуальні запитання про те, що відбувається з цінами на золото і срібло і чого очікувати від курсу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас