Шмигаль назвав суму "доступних" кредитів для бізнесу до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав суму "доступних" кредитів для бізнесу до кінця року

Кредит&Депозит
371
У межах програми доступних кредитів для малого і середнього бізнесу «5-7-9%» до кінця 2020 року підприємцям можуть бути видані позики на понад 9 млрд грн.
Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у FACEBOOK.
“Невеликі підприємці отримали дешевий ресурс для підтримки власної справи на час кризи. Водночас бізнес бачить і можливості, тож 1 млрд грн було видано саме на інвестиційні потреби. Очікуємо, що вже цього року в нас буде і 7, і 9, і навіть більше мільярдів гривень, виданих у вигляді доступних позик для українських підприємців”, – повідомив Шмигаль.
Прем’єр також нагадав, що у травні уряд оновив і розширив програму доступних кредитів для малого і середнього бізнесу “5-7-9%”.
“Сьогодні ми бачимо, що ініціатива Президента дійсно працює, адже є перші 5 млрд грн доступних кредитів”, – зазначив глава уряду.

Довідка Finance.ua:

  • 3 лютого уряд оголосив про старт програми “Доступні кредити 5-7-9%”, оцінюючи її потенціал цьогоріч в 50 тисяч кредитів.
  • Пізніше Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою спростив порядок надання “доступних кредитів 5-7-9%” для бізнесу.
  • В рамках програми “Доступне кредитування 5-7-9%” майже 60% позик отримали фермери.
  • Серед найпоширеніших причин відмови в кредитуванні: «ділова репутація», «необґрунтованість бізнес-плану», «невідповідність цілі кредитування», «невідповідність Закону про державну підтримку МСП», «збиткова діяльність ММП», «перевищення обсягу виручки», «перевищення ліміту держпідтримки».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас