День фінансів, 20 серпня: плани на ріелторів, таксистів, а також на 6 тисяч км доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 серпня: плани на ріелторів, таксистів, а також на 6 тисяч км доріг

513
У четвер, 20 серпня, про боротьбу з неофіційним і “тіньовим”.
Ріелторів планують вивести з тіні. Верховна Рада готується зробити чергову спробу впорядкувати ринок оренди житла, вивівши його з тіні і змусивши платити податки. Депутати зареєстрували вже кілька законопроектів, що стосуються оподаткування доходів від оренди нерухомості. Експерти вважають, що зниження ставки податку саме по собі не приведе до істотної детінізації бізнесу, оскільки на ринку залишаються нерозв’язаними низка інших серйозних проблем.
Для таксистів також підготували новий законопроект. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, що ліцензовані перевізники отримають деякі переваги. Наприклад, зможуть їздити по смугах для громадського транспорту, робити посадку-висадку, де паркування заборонено, тощо. А неофіційні перевізники повинні будуть придбати патенти.
І про інше, не менш важливе:
Що відбувається з євро, і як це може вплинути на гривню? У новому відео на YouTube-каналі Finance.ua фінансовий аналітик Олексій Козирєв відповість на актуальні питання: що відбувається по парі євро-долар; чому євро відносно гривні то зростає, то падає; що відбувається з золотом; і що буде з курсом валют за період з 20 по 27 серпня.
Шулявський міст знову ремонтують. У Києві розпочато чергові ремонтні роботи на Шулявському мосту. Сьогодні, 20 серпня, буде розпочато укладання нового асфальту на стороні моста, що веде у бік метро «Почайна». Автомобілі пустять по новому асфальту, а смуги зі старим асфальтом будуть перекриті. Також сьогодні будуть закриті з’їзди з мосту на проспект Перемоги в напрямку площі Перемоги і в напрямку виїзду зі столиці.
До речі, за словами Криклія, до кінця року в Україні заплановано зробити понад шість тисяч кілометрів доріг.
Чому не індексують пенсії працюючим пенсіонерам. У Пенсійному фонді пояснюють, що працюючим пенсіонерам здійснюється перерахунок складових пенсійної виплати, таких як підвищення і надбавки, які визначаються виходячи з прожиткового мінімуму. Зміна страхового стажу, доплата за понаднормовий стаж працюючим пенсіонерам не проводиться.
Вчора ми писали про те, що «Київміськбуд» знайшов фінансування на добудову об’єктів «Укрбуду». А сьогодні стало відомо, що компанія відновила будівництво ще на шести ЖК. Це ЖК “Кирилівський гай”, “Гвардійський”, “Freed”, “Lake house”, “Twin house”, “Urban park”. Крім того, на ЖК “Харківський” і “Гармонія” закінчують роботи з благоустрою, комплекси на завершальному етапі, їх готують до введення в експлуатацію.
Прилетіти в Єгипет стане складніше. Уряд Єгипту посилив правила в’їзду для туристів на всій території країни. З 1 вересня в’їзд буде дозволений туристам при наявності негативного ПЛР-тесту.
А SkyUp, в свою чергу, змінить процедуру повернення вартості квитків. Вже з початку вересня пасажири зможуть самостійно управляти своїм бронюванням і вибирати вид повернення коштів за квиток в разі скасування рейсу. Також через кілька тижнів запуститься особистий баланс пасажира. На нього будуть автоматично зараховуватися кошти за скасований квиток в повному обсязі.
До речі, цього року все більше людей подорожують по Україні. Пропонуємо це робити зі скретч картою Моя рідна Україна. У нас якраз є кілька таких карт, які ми розігруємо серед читачів Telegram-каналу @Finance_ukr.
День фінансів, 20 серпня: плани на ріелторів, таксистів, а також на 6 тисяч км доріг

Більше про умови участі

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас