Коли відновляться ціни на нафту: прогноз від Bank of America — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли відновляться ціни на нафту: прогноз від Bank of America

Енергетика
1768
Bank of America очікує, що ціни на нафту марки Brent відновляться до 60 доларів за барель у першій половині наступного року завдяки зменшенню світових запасів і цін, які ростуть швидше, ніж раніше очікувалося.
Про це повідомляє Oilprice.com.
“Ще в червні ми збільшили прогнози цін на нафту на 5 доларів за барель. І стверджували, що Brent в середньому складе 43 долари у 2020 та 50 доларів у 2021”, – зазначили аналітики Bank of America.
Однак відтоді ф’ючерси на нафту зростають швидше, ніж очікувалося, навіть якщо спотові ціни залишалися в межах діапазону, зазначили в Bank of America. Через це та через те, що очікують дефіциту на нафтовому ринку у 4,9 мільйона барелів за друге півріччя цього року та ще 1,7 мільйона барелів у наступному році, BofA очікує зростання цін.
Аналітики банку відзначають зменшення видобутку сланцю в США та загалом нафти країнами ОПЕК+ як один з основних факторів, які призведуть до дефіциту на ринку нафти та підняття цін.
Однак, низький попит досі тисне на ціни. Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що очікує, що попит на нафту в цьому році знизиться на 8,1 мільйона барелів у порівнянні з минулим роком, тоді як ОПЕК оцінила втрату попиту в 9,1 мільйона барелів цього року.
Згідно з даними МЕА, поставки минулого місяця зросли на 2,5 мільйона барелів, коли Саудівська Аравія відмовилася від добровільних додаткових скорочень на 1 мільйон барелів. Видобуток у США також почав зростати в липні.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас