Ринок телевізорів очікує подорожчання не менш ніж на 20% - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок телевізорів очікує подорожчання не менш ніж на 20% - прогноз

Технології&Авто
8953
У четвертому кварталі поточного року роздрібним дистриб’юторам варто очікувати підвищення цін на телевізори, а також дефіциту по ряду позицій.
Ця ж тенденція може продовжитися в першому кварталі 2021 року, прогнозує віце-президент виробника телевізорів KIVI Євген Руденко.
Згідно з прогнозами компанії, зростання цін на телевізори найближчим часом складе не менше 20%.
Причиною дефіциту, за словами Руденка, є тимчасова зупинка виробництва панелей (РК екранів) через наслідки COVID-19 і скорочення потужностей корейських виробників. Відзначається, що дефіцит виробничих потужностей РК екранів вже спровокував не тільки зростання цін, але і перебої з поставками і збільшення терміну доставки замовленого обсягу товару.
«Виробники панелей видають квоти заводам-виробникам телевізорів на поставку панелей в певний період, розтягуючи в часі відвантаження замовленого кількості, змінюючи при цьому ціну кожної поставки. Це змусило ряд фабрик відмовитися від приймання замовлень, оскільки при постійно зростаючій ціні на панелі та збоях в постачаннях, фабрики-виробники телевізорів зазнають збитків і змушені виходити на переговори з клієнтами про перегляд цін», — зазначив Руденко.
Відзначається, що РК екрани складають 70-90% від собівартості телевізора, і їх ціна критично впливає на кінцеву вартість продукту.
Підкреслюється, що в поточних умовах ціна може змінюватися до моменту, поки товар не відвантажено з фабрики. Водночас, більшість гравців на ринку становлять мультипродуктові компанії, які не можуть сфокусуватися на категорії телевізорів, щоб своєчасно прогнозувати і попереджати подібні коливання ринку.
У компанії очікують, що до середини 2021 року ситуація на ринку стабілізується. Однак, на прогноз знову може вплинути пандемія коронавірусу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас