День фінансів, 17 серпня: перевірки «за конвертами», вето від Зеленського, хороші новини для медиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 серпня: перевірки «за конвертами», вето від Зеленського, хороші новини для медиків

3291
Понеділок, 17 серпня, почнемо з хороших новин:
Finance.ua навчився запам’ятовувати вашу мовну версію. Інформаційний портал — це велика праця не тільки редакторів і журналістів, а й тих, хто стоїть за створенням технічної сторони сайту — команди розробників.
День фінансів, 17 серпня: перевірки «за конвертами», вето від Зеленського, хороші новини для медиків
Вони щодня працюють, щоб зробити портал Finance.ua максимально зручним для читачів. Так, завдяки їхній роботі, Finance.ua вже навчився запам’ятовувати мовну версію користувача.
Все заради економічної стратегії. Близько 60 компаній і щонайменше 30 аналітичних центрів об’єдналися в Центр економічного відновлення, на базі якого розроблятиметься Національна економічна стратегія нашої країни до 2030 року. Дорожню карту обіцяють оприлюднити найближчим часом.
Спокій Шевченка. Голова Нацбанку Кирило Шевченко спростував чутки про те, що НБУ запустить емісію гривні через рефінансування держбанків під викуп облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). За його словами, ці побоювання не справдилися і про них слід забути. Він звернув увагу, що у банків зараз надлишкова ліквідність, якої достатньо не тільки для виконання всіх клієнтських платежів і зобов’язань перед вкладниками, а й для інвестицій.
Вето Зеленського і валютна іпотека. Президент Володимир Зеленський ветував і надав свої пропозиції до закону №3640, який передбачає, зокрема, продовження дії мораторію на стягнення майна за валютними кредитами, у тому числі іпотечними. “Аналіз закону свідчить про те, що окремі його положення не узгоджуються з Конституцією і законами України», – говорить Зеленський.
ДПС знову “почне полювання” на зарплати в конвертах. Через карантинні заходи, пов’язані з поширенням коронавірусу COVID-19 та мораторієм на проведення перевірок, деякі недобросовісні суб’єкти господарювання офіційно не працевлаштовують найманих працівників. З 1 вересня ДПС обіцяє відновити трудові перевірки.
Медики почнуть отримувати більше з 1 січня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов анонсував чергове підвищення зарплати медичним працівникам не тільки з 1 вересня 2020 року, але і з 1 січня 2021 року. Степанов вважає, що нинішній рівень заробітної плати медпрацівників в країні недостатній і повинен становити щонайменше 20-25 тисяч гривень. Хто ж проти?
На продовження теми із зарплатами, Держстат оприлюднив цікаву статистику із зарплатами українців. Немає нічого незвичайного, що в червні 2020 року найпоширеніший рівень зарплати українців – від мінімальної 4 723 грн до 6 000 грн. Багато хто з нас розуміє чому (якщо ні, поверніться до новини про ДПС). А ось на другому місці – від 8 000 до 10 000 грн. Більш ніж 25 000 отримують лише 6,6%.
І наостанок хочемо з вами поділитися не менш хорошим (ніж новини вище) відео від наших колег з Youtube-каналу Finance.ua. У ньому дізнаєтеся, як отримати грошову компенсацію замість “пакунку малюка”, які тимчасово відсутні в багатьох пологових будинках України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас