Шевченко розповів про перспективи приватизації держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко розповів про перспективи приватизації держбанків

Казна та Політика
508
Стратегія розвитку держбанків буде доопрацьовуватися, але в цілому вона залишається, як і раніше. Є план по загальному зниженню частки держави в банківському секторі.
Про це голова НБУ Кирило Шевченко сказав в інтерв’ю РБК-Україна.
“Ми будемо підтримувати подальшу приватизацію держбанків. 60% частки держави на ринку не є нормальним. Ця частка – наслідок кризи, але для нашої банківської системи вона надто велика”, – сказав він.
При цьому він зазначив, що розвиток і продовження реформи корпоративного управління дорівнює якісній структурі активів і прибутковості роботи державних банків.
“Це дуже важливий елемент на шляху до подальшої приватизації. Без прозорої системи управління інвестори не приходять”, – підкреслив Шевченко.
За його словами, сьогодні, як і раніше, ближче всіх до часткової приватизації “Укргазбанк” в угоді з IFC. Це стало наслідком того, що незалежні директори в наглядовій раді з’явилися в банку у 2015 році, коли ні в одному законодавчому акті про них не було навіть згадки.
“Ми продовжуємо роботу – в меморандумі з МВФ є зобов’язання України щодо виконання умов для входження ЄБРР в капітал “Ощадбанку”. Але там потрібно ще багато роботи. Для того щоб ця робота переросла в практичну площину, банк повинен отримати голову правління”, – сказав він.
Шевченко також зазначив, що в “Укрексімбанку” сформована хороша команда і на рівні спостережної ради, і на рівні правління.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас