День фінансів, 12 серпня: медичні висновки онлайн, невдоволення монетами, найкращі кредитки з кешбеком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 серпня: медичні висновки онлайн, невдоволення монетами, найкращі кредитки з кешбеком

528
Середа, 12 серпня, ще раз дала зрозуміти, що світ змінюється.
«Книжечки» відійдуть в минуле. Кабінет міністрів схвалив проект закону «Про паспорт громадянина України у формі книжечки», який передбачає поступове виведення паперових паспортів з обігу і заміну їх на пластикові картки.
Протистояння з Covid-19. За останні 2 тижні кількість хворих на Covid-19 збільшується, тому уряд вирішив затвердити нові підходи до визначення карантинних зон. Якщо раніше рівень загрози визначали по 4 показниками – кількість ліжок, кількість випадків, кількість тестувань і динаміка зростання кількості випадків. Те зараз буде три показники.
Невдоволення монетами. Або без окулярів не визначити? Українці незадоволені новими монетами номіналом 5 і 10 гривень. Більше того, просять змінити матеріал, з якого вони виготовлені. Мовляв, люди часто плутають ці монети, оскільки вони не сильно відрізняються від монет в 1 і 2 гривні. А в Нацбанку відповідають, що все не без підстав.
Туреччина змінила правила перевезення ручної поклажі. Головна дирекція цивільної авіації Туреччини ввела обмеження на провезення ручної поклажі на рейсах в країну. Обмеження пояснили необхідністю «підтримувати соціальну дистанцію між пасажирами під час посадки і висадки». А також, «щоб бортпровідники не торкалися до багажу».
Справи депозитні. У липні 2020 року середні процентні ставки банків за новими депозитами в гривні для населення склали всього 9,7% річних. Це на 1,1 п.п. нижче, ніж в червні (10,8%). Ставки за новими депозитами для населення у валюті за липень знизилися з 1,7% до 1,5%. При цьому депозитний портфель банків у липні зріс на 3,6% до 1 226 млрд грн.
Медичні висновки в онлайні. Як обіцяють в Мінцифри, вже у вересні в системі eHealth з’являться медичні висновки у формі відповідного запису. Вони повинні прийти на зміну корупційним паперовим медичним довідкам.
Квартири на вторинному ринку Києва подешевшали в доларах. Про такий стан справ рапортують аналітики 100realty.ua. З їхніх слів, в липні середня вартість квартири в столиці відзначена на рівні 1400 дол. США/кв. м, відносно червня середня ціна зменшилася на 1,5%.
Якщо вас більше цікавить «первинка» столиці. Наші колеги з порталу Мінфін нещодавно оновили свій рейтинг забудовників Києва. Точно знаємо, що рейтинг у них «живе своїм розумом» і не підвладний впливу забудовників. Тому рекомендуємо завжди тримати його під рукою. Стане в нагоді.
Наостанок про картки. Кредитні картки. Копітку роботу щодо іншого рейтингу виконали наші журналісти. Буквально сьогодні вийшов оновлений рейтинг кредитних карток з кешбеком. Такі картки поєднують в собі відразу кілька функцій, які спрощують життя власникам: вони – одночасно і надійний гаманець, і безпечний засіб платежу; безкоштовний, завжди доступний, «кишеньковий» банківський кредит.

У кого кредитка з кешбеком краща? 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас