АМКУ оштрафував Укрзалізницю і ще чотири компанії на 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Укрзалізницю і ще чотири компанії на 1 млн грн

Фондовий ринок
278
Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала п’ять компаній на загальну суму понад 1 млн грн за неподання, подання не в повному обсязі або подання недостовірної інформації в рамках розслідувань порушень конкурентного законодавства.
Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Одне з порушень стосувалося надання недостовірної інформації під час подачі заяви про концентрацію. Серед штрафників виявилася і “Укрзалізниця”. Всі компанії зобов’язані сплатити штрафи в двомісячний термін з дня отримання рішення.
В АМКУ оприлюднили список порушників:
  • холдинг “Комплекс Агромарс” – 500 тис. грн;
  • “Укрзалізниця” – два штрафи на суму 217,6 тис. грн;
  • компанія Kagerdreef B.V. (Амстердам, Нідерланди) – 136 тис. грн;
  • агрохолдинг “Авангард” – 108,8 тис. грн;
  • компанія “Трайгон Фармінг Харків” – 54,4 тис. грн.
При визначенні розміру штрафів в АМКУ враховували низку фактів. Пом’якшуючими вважалися випадки, в яких компанії самостійно виявляли й усували порушення. При цьому обтяжуючими обставинами була відмова від співпраці, протидія комітету і спроби приховати порушення.
В роботі Антимонопольного комітету вимога про надання інформації є однією з ключових інструментів, без якого неможливо провести якісне розслідування, сказано в повідомленні.
Відповідно до закону про АМКУ, держорган має право вимагати від суб’єктів господарювання інформацію з обмеженим доступом.
При цьому в законі України про захист економічної конкуренції ненадання АМКУ інформації у встановлені терміни і подання в неповному обсязі тягнуть за собою штрафні санкції в розмірі до 1% від доходу (виручки) суб’єкта за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас