Toshiba назавжди покидає ринок ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba назавжди покидає ринок ноутбуків

Фондовий ринок
830
Toshiba офіційно оголосила про завершення своєї 35-річної кар’єри в якості виробника портативних ПК. За цей час компанія зарекомендувала себе як творець «першого в світі ноутбука для масового ринку» і популярної серії лептопів Satellite.
Вендор заявив про повне поглинання відповідного підрозділу іншою компанією і припинення випуску пристроїв під власним брендом.
У червні 2018 року 80,1% акцій Toshiba Client Solution перейшли в розпорядження компанії Sharp – починаючи з січня 2019-го фірмові ноутбуки почали виробляти під брендом Dynabook. Нарешті, 30 червня поточного року закінчилася процедура поглинання Toshiba концерном Sharp, а Dynabook стала повноцінною «дочкою» японського виробника.
Відповідно до прес-релізу Toshiba, всі нові моделі ноутбуків, розроблені інженерами вендора, надалі виходитимуть на ринок під брендом Dynabook, а сама компанія завершує діяльність у цьому сегменті. Причини припинення випуску лептопів виробник не повідомляє – на думку експертів, Toshiba не витримала конкуренції, поступившись пальмою першості Lenovo, HP і Dell.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас