Міжбанк: ефект закінчення тижня зіграє свою роль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ефект закінчення тижня зіграє свою роль

Кредит&Депозит
779
П’ятниця на валютному ринку пройде досить динамічно в першій половині дня і досить спокійно – у другій.
Основна причина – ефект закінчення тижня, який зазвичай знижує ділову активність клієнтів. Багато компаній-покупців, якщо їх не підганяє час по оплаті валютних контрактів – вважають за краще перед вихідними розмістити наявну у них гривню на короткі депозити в банку, щоб вже з початку наступного тижня почати проводити свої валютні операції, заробивши відсотки за суботу-неділю.
Тому сьогодні всі бажаючі купити валюту і закрити свої валютні операції – активно попрацюють в першій половині дня, щоб встигнути і проплатися, а в другій половині сесії – на торгах залишаться лише деякі запізнілі клієнти і спекулянти з невеликими обсягами операцій. Підпирати час буде і продавців – їм потрібно встигнути продати валютну виручку в першій половині дня і провести свої гривневі розрахунки перед вихідними. Тому всі основні операції на міжбанку пройдуть до обіду.
Крім цього, знову будуть помічені і нерезиденти, які майже щодня купують зараз валюту за рахунок гривні, отриманої від погашень ОВДП, а також “дочки” іноземних компаній з покупкою валюти під репатріацію дивідендів. У моменти виходів цих гравців – реальні продавці і спекулянти традиційно будуть намагатися підтягти котирування вище.
Враховуючи чинник закінчення тижня – основним способом заробітку для спекулянтів сьогодні будуть: 1) формат торгівлі валютою “в дві сторони”; 2) гра на різницях готівкового та безготівкового курсів; 3) операції з євро, який через продовження валютних ралі по парі євро/долар на міжнародних ринках – залишається дуже привабливим для гри як на зовнішніх, так і на українському ринках.
Загальний курсовий тренд на торгах 7 серпня, як і раніше, буде формувати поведінку великих гравців і їхні курсові завдання. На цьому тижні Нацбанку всього один раз (в середу 5 серпня) вдалося поповнити свої резерви і лише на $20 млн, тому при сприятливій можливості – регулятор намагатиметься сьогодні ще продовжити викуп долара на торгах для поповнення ЗВР.
Більшість обмінників банків і фінкомпаній продовжать працювати у форматі “з обороту” зі спредом між купівлею продажем по долару в 15-25 копійок і по євро – в 20-30 копійок. Значного попиту на готівкову валюту у населення зараз немає і тому особливого тиску на курс гривні з боку готівкового ринку наразі не спостерігається. Курси обмінників зараз залишаються заручниками поведінки безготівкової валюти на міжбанку.
Котирування міжбанку за прогнозом на 7 серпня будуть у межах: долар – коридор 27,57 – 27,85 гривень, євро – коридор 32,53 – 33,05 гривень.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде в межах: долар – коридор котирувань покупок і продажів 27,40 – 27,95 гривень, євро – коридор 32,33 – 33,10 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:
Курс долара в банках: прийом 27,45-27,58 і продаж 27,74 -27,90 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,55 -27,63 гривень і продаж 27,67-27,70.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 27,67 / 27,69
євро – 32,82 / 32,83
російський рубль – 0,3772 / 0,3779
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар дна цей час мала такі значення котирувань 1,1873 / 1,1875
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас