АМКУ оштрафував Укрзалізницю на 18 млн грн за необґрунтований тариф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Укрзалізницю на 18 млн грн за необґрунтований тариф

Фондовий ринок
424
Антимонопольний комітет (АМКУ) покарав державну “Укрзалізницю” на 18,282 млн грн за порушення антимонопольного законодавства.
У відомство на компанію стали масово скаржитися відправники та отримувачі вантажів, оскільки вона визначила деякі залізничні станції, які вони використовують, як малодіяльні і в безальтернативному порядку запропонувала укласти додаткову угоду до договору про надання послуг.
Більше того, в зв’язку з цим “Укрзалізниця” ввела таким клієнтам нову послугу. Спочатку її вартість склала 170,38 грн без ПДВ (204,46 грн з ПДВ) за 1 вагон/1 кілометр, але в подальшому тариф продовжував зростати. Оскільки такі дії “Укрзалізниці” містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, комітет почав розгляд справи.
Такі дії держкомпанії свідчать про те, що вона скористалася своїм монопольним становищем, пояснюють антимонопольники. Якби у неї були конкуренти, у відправників та отримувачів вантажів з’явилася б альтернатива – укласти договір з іншими компаніями на надання тих же послуг на інших умовах. Тому – крім накладення штрафу – АМКУ зобов’язав “Укрзалізницю” припинити зазначене порушення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас