Virgin Galactic відклала перший космічний круїз для туристів до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Virgin Galactic відклала перший космічний круїз для туристів до 2021 року

Світ
366
Аерокосмічна компанія Virgin Galactic, що входить до складу конгломерату Virgin Group, заснованого мільярдером Річардом Бренсоном (Richard Branson), оголосила про перенесення старту комерційних польотів для космічних туристів на кораблі VSS Unity (SpaceShipTwo) на наступний рік. Раніше компанія планувала почати туристичні суборбітальні космічні польоти в кінці цього року, причому до складу першої групи туристів вже включений сам Бренсон.
В ході звіту про фінансові результати за другий квартал, що відбувся 3 серпня, компанія повідомила, що розраховує виконати ще два випробувальні польоти VSS Unity зі зльотом літака-носія White Knight Two, також відомого як VMS Eve, з майданчика космопорту Spaceport America в Нью-Мексико. Обидва польоти будуть виконані з працюючим двигуном. З моменту прибуття в космопорт на початку цього року VSS Unity вже здійснив два тестові польоти.
У першому з намічених випробувальних польотів, запланованому на осінь, на борту VSS Unity будуть перебувати два пілоти, а також корисне навантаження в рамках програми NASA Flight Opportunities, повідомив головний директор космічної програми Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс (George Whitesides), який раніше обіймав постаду гендиректора.
Якщо цей тестовий політ пройде нормально, Virgin Galactic виконає другий випробувальний політ VSS Unity, цього разу з чотирма фахівцями на борту на додаток до двох пілотів. За словами Уайтсайдса, ці фахівці повинні будуть оцінити функціонування салону для туристів, а також відповідного обладнання.
Компанія представила дизайн салону VSS Unity 28 липня. Уайтсайдс повідомив, що зараз фахівці закінчують встановлення обладнання салону на нинішньому апараті VSS Unity.
“Припускаючи, що в цьому польоті з повним екіпажем все пройде як належить, ми плануємо участь сера Річарда Бренсона в третьому польоті з Нью-Мексико», — сказав він.
Цей політ відбудеться в першому кварталі 2021 року і стане початком комерційного обслуговування. Хоча, за словами Уайтсайда, це теж буде свого роду випробувальний політ, оскільки Бренсон має намір особисто оцінити плюси і мінуси оснащення салону VSS Unity.
За останніми даними, вже понад 700 осіб зарезервували квитки на туристичний вояж у космос на борту VSS Unity.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас