В Україні встановили вимоги до якості скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні встановили вимоги до якості скрапленого газу

Енергетика
419
Кабінет міністрів затвердив Технічний регламент щодо вимог до газу скрапленого (ГС) для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей. Якість газу перевірятимуть.
Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду 29 липня.
Як йдеться в пояснювальній записці до проекту, на сьогодні в Україні відсутній нормативно-правовий документ, що визначає вимоги до газу скрапленого.
За даними Міненерго, це “призводить до недобросовісної практики використання скрапленого газу, призначеного для комунально-побутового споживання, для заправки автотранспортних засобів, що вводить в оману споживачів (користувачів) за його відмінні фізико-хімічні показники якості, ніж ГС для автомобільного транспорту”.
Постанова встановлює єдині вимоги щодо показників якості ГС при їх виробництві та наданні на ринку відповідно до вимог національних стандартів. Документом встановлюються вимоги до показників якості ГС для автомобільного транспорту, а також для комунально-побутового споживання та промислових цілей.
Постановою також вводиться необхідність проведення оцінки відповідності ГС, що вводиться в обіг або надається на ринку України, відповідно до процедури оцінки відповідності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас