День фінансів, 24 липня: економія на сигаретах, зарплати для студентів, ситуація з депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 липня: економія на сигаретах, зарплати для студентів, ситуація з депозитами

1203
У п’ятницю, 24 липня, поговоримо як про заощадження, так і про витрати. Але спочатку про важливе для України:
Розміщення євробондів. Як повідомив фінансовий аналітик ICU Михайло Демків, 23 липня Україна успішно розмістила євробонди на 2 млрд доларів. За його словами, друга спроба випустити єврооблігації виявилася більш успішною, ніж очікувалося. Пізніше Мінфін офіційно оголосив про випуск нових єврооблігацій на суму 2 млрд доларів. Облігації з погашенням в 2033 році будуть розміщені з прибутковістю 7,253%.
Додамо, у виданні Financial Times зазначили, що розміщення Україною євробондів через три тижні після відставки голови Нацбанку Якова Смолія за нижчою ставкою свідчить, що інвестори схвалили Кирила Шевченка, нового голову НБУ.
Про заощадження:
  • Віра в депозити. За інфогрмацією ФГВФО, станом на 1 липня 2020 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках склала 538,6 млрд грн, що на 64,2 млрд грн більше, ніж на 1 січня п.р. За місяць цей показник зріс на 8,8 млрд грн. Українці тримають у гривні – 316,0 млрд грн, у валюті – 222,6 млрд грн.
  • Скільки можна заробити, якщо ви студент. Як свідчить аналітика OLX робота, молоді готові платити в середньому 8 250 грн на місяць при тимчасовому працевлаштуванні. Цікаво, що зарплату дистанційним співробітникам пропонують на 25% вищу, ніж офісним. Між іншим, за даними robota.ua, 30,4% IT-компаній істотно збільшили кількість нових вакансій і очікують закінчення кризи в цьому році.
  • “Щоб не просто роздати гроші…” Як повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, кардинальних змін у соцвиплатах цього року не відбудеться. За його словами, зараз понад 100 млрд йдуть на соцвиплати, але ці гроші не використовуються ефективно. Наприклад, є допомоги по 5 або 7 грн, ухвалені ще в 90-х. Але уряд працює над тим, “щоб була єдина соцдопомога, щоб не просто роздати ці гроші, а щоб ця допомога принесла користь”.
Про витрати:
  • Податок на нерухомість. До 1 липня українці повинні були отримати від податкової повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість за минулий рік. Якщо податок не сплатити за 30 календарних днів, то власник нерухомості отримає штраф розміром 10% суми податкового боргу. Якщо не сплатити податок за більше, ніж 30 календарних днів, то штраф становитиме 20% погашеної суми податкового боргу.
  • Знову ці сигарети. Впевнені, багато хто з вас розуміють, що якщо кинути курити, то можна добряче заощадити (ще б пак, з нинішніми цінами на сигарети 🙄). Журналісти Finance.ua вирішили не водити вилами по воді і конкретно підрахувати, скільки грошей середньостатистичний українець може заощадити, якщо кине курити прямо зараз. Вийшов досить цікавий матеріал.

Ось, що можна купити, якщо кинути курити прямо зараз 💸

  • 66 млрд гривень з Фонду боротьби з COVID-19. Кабінет Міністрів розподілив 66 млрд гривень з Фонду боротьби з COVID-19. З них: 16 млрд виділено для системи охорони здоров’я; 7 млрд гривень – для фінансування фонду з безробіття; 1,2 млрд гривень – для ФОП, які не можуть працювати через карантин і мають дітей віком до 10 років; 2,5 млрд гривень спрямовані на доплату військовослужбовцям, поліцейським. Крім того, 35 млрд піде на реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас