В Україні відновлюється попит роботодавців на нових співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відновлюється попит роботодавців на нових співробітників

Особисті фінанси
1806
Зростає попит роботодавців на нових співробітників. Про це повідомляється в дослідженні Міжнародного кадрового порталу grc.ua.
З 1 червня до 14 липня компаніями було розміщено на 47% більше пропозицій про роботу, ніж за аналогічний період навесні.
Сфера. Згідно з прес-релізом за підсумками дослідження, активний попит спостерігається якраз на представників тих сфер, робота яких була неможлива або значно обмежена в період дії основних карантинних обмежень. Так, наприклад, у розглянутий період активніше почали шукати: домашній персонал, працівників у сфері “Туризм, ресторани”, консультантів, банківських працівників, працівників у спортивні установи.
Схожі тенденції спостерігаються і в розрізі активності галузей. У першій половині літа відчутно більше вакансій розмістили роботодавці з таких сфер: “Роздрібна торгівля”,“Фінансовий сектор”, “Електроніка, приладобудування, побутова техніка, комп’ютери та оргтехніка”, “послуги для населення” (салони краси, пошиття, ремонт одягу та взуття, таксі, туристичні компанії, спортивні та фітнес-клуби, центри розваг тощо), “Готелі, ресторани, громадське харчування, кейтеринг”.
Найбільшу кількість пропозицій про роботу розмістили для представників профсфер “ІТ, телеком” (порівняно з весною позиції цієї профсфери дещо ослабли, а частка в загальному обсязі знизилася в межах 1-2%), “Продажі”(менеджерів по роботі з клієнтами, продавців і т.д., навпаки, почали шукати активніше, а частка в загальному обсязі зросла на 3-4%), “Маркетинг”, “Банки” (частка профсфери збільшилася на 1-2%), “Адмінперсонал”, “Бухгалтерія”, “Виробництво” (частка профсфери зменшилася на 1-2%),“Транспорт”, “Початок кар’єри”,“Будівництво”.

Довідка Finance.ua:

  • Українці все частіше шукають роботу за кордоном. Про це повідомляє Опендатабот. За останній місяць українці на 20% більше стали шукати роботу за кордоном.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас