Саміт ЄС затвердив семирічний бюджет спільноти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт ЄС затвердив семирічний бюджет спільноти

Світ
182
Глави держав і урядів Євросоюзу досягли у вівторок, 21 липня, угоди щодо бюджету спільноти на 2021-2027 роки і фонду відновлення економіки після пандемії коронавірусу в обсязі 750 млрд євро. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель на полях саміту в Брюсселі, робота якого затягнулася майже на п’ять днів, передає ТАСС.
“Європа Сильна, Європа єдина. Ми зробили це! Ми досягли угоди щодо бюджету та фонду відновлення економіки. Це були безумовно важкі переговори, які завершилися сильною і хорошою угодою”, – заявив на підсумковій пресконференції Мішель.
“Історичний день для Європи!”- написав у свою чергу президент Франції Еммануель Макрон.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС показав свою здатність “йти незвичайними шляхами” і досягати компромісу.
“Ми прийшли до гарного завершення”, – сказала вона.
“Це хороший сигнал за межі Європи”, – додала канцлер.
Як повідомила прем’єр-міністр Бельгії Софі Вільмес, фінальний компромісний варіант семирічного бюджетного плану Євросоюзу становить 1, 074 трлн євро на період з 2021 по 2027 роки.
Згідно з документом саміту, лідери схвалили фонд відновлення економіки обсягом в 750 млрд євро під назвою “ЄС нового покоління”. Ці кошти мають бути залучені Європейською Комісією у вигляді кредитів, отримання яких має бути повністю завершено до кінця 2026 року. Строки погашення всієї цієї суми розраховані на період до 31 грудня 2058 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас