День фінансів, 20 липня: затримання Новака, штрафи за порушення в сфері РРО, "масштабні зміни" від Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 липня: затримання Новака, штрафи за порушення в сфері РРО, "масштабні зміни" від Пенсійного фонду

1713
Головні новини понеділка, 20 липня.
Глава держави представив голову НБУ. Сьогодні Президент офіційно представив нового голову НБУ. Володимир Зеленський заявив, що Кирило Шевченко є “саме тим професіоналом, який необхідний і НБУ, і економіці, і всій Україні”.
День фінансів, 20 липня: затримання Новака, штрафи за порушення в сфері РРО, "масштабні зміни" від Пенсійного фонду
Нагадаємо, Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління “Укргазбанку” Кирила Шевченка ще 16 липня. Більше про Шевченка можна почитати тут.
Головні люди парламенту хочуть повернути кримінальну відповідальність за “п’яне” водіння. Депутати зареєстрували проєкт закону, яким хочуть повернути кримінальну відповідальність за водіння авто в стані сп’яніння. Пропонують підвищити штрафи з 10 200 до 34 000 за перше порушення і до 51 000 грн за друге порушення правил, за повторне порушення – арешт водіїв на пів року.
У Польщі затримали ексголову Укравтодору. Колишній керівник “Укравтодору” Славімор Новак затриманий в Польщі за підозрою в корупції. Його підозрюють у відмиванні грошей і керівництві організованим злочинним угрупованням. У НАБУ повідомили, що посадові особи “Укравтодору” створили злочинну організацію, діяльність якої була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій, які виділяли гроші для ремонту доріг в Україні. Сума тендерів, яка відпрацьовується, становить 270 млн євро.
Головні зміни у сфері РРО. У сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій діятимуть нові розміри штрафів. Так, з 1 серпня 2020 року буде застосовуватися штраф в 10% за перше порушення і 50% за кожне наступне порушення вартості проданих з порушенням товарів. А з 1 січня 2021 – розмір штрафу складе 100% і 150% вартості проданих з порушенням товарів.
Одна з головних платіжних систем світу може встановити нові правила конвертації валют. З 11 серпня Mastercard при оплаті доларовими та євровими картками проводитиме конвертацію у день проведення операції, пишуть ЗМІ. Зараз конвертація відбувається за курсом дня розрахунку між банками, тобто через кілька днів після купівлі. Тому клієнт може витратити більшу суму, ніж припускав, якщо курс валют за цей час зміниться в несприятливий бік.
Голова Мінсоцполітики заявила про зміни щодо пенсійних виплат. Міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що середній рівень пенсії в Україні збільшиться. За її словами, вже в грудні Пенсійний фонд планує запустити автоматичний перерахунок пенсій. До кінця 2020 року середній показник виплат становитиме, за прогнозами, 3500 гривень. Зазначимо, що зараз середня пенсія становить 3393,54 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас