Перовскітні сонячні панелі тепер можна друкувати на струменевому принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перовскітні сонячні панелі тепер можна друкувати на струменевому принтері

Енергетика
2541
Команда вчених з Технологічного інституту Карлсруе створила ефективний метод виготовлення перовскітних сонячних панелей. Нова розробка, заснована на струменевому друку, забезпечить швидке і масштабне виробництво панелей наступного покоління.
Вчені створили новий вид сонячних елементів зі струменевим абсорбуючим шаром перовскіту. Ключова особливість дослідження – розробка оптимізованого процесу виготовлення чорнила за допомогою вакуумної сушки, повідомляє TechXplore.
Рішення забезпечило високу ефективність перетворення енергії на сонячних панелях, виготовлених за допомогою струменевого друку. Ефективність елементів перевищила 20%, і цього результату достатньо, щоб “перекрити” можливості кремнію, але вчені вважають, що зможуть досягти більшої продуктивності в майбутньому.
Процес також дозволив отримати кращий вид кристалізації перовскітного матеріалу з великими зернами мікрометрового розміру.
“Розробка якісного процесу струменевого друку для виготовлення сонячних батарей на основі перовскіту може забезпечити масове виробництво з низькою собівартістю і відкриє доступ до модифікацій друкованих елементів за допомогою цифрових зображень”, – повідомив учасник дослідження Хельге Еггерс.
Простіше кажучи, нові сонячні панелі можуть бути виготовлені в будь-якій формі і зобразити будь-який малюнок для естетичної інтеграції на фасадах будівель, в громадських просторах і парках.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас