День фінансів, 15 липня: оперативний режим для декретних та лікарняних, і соцполітика "від бідних до багатих" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 липня: оперативний режим для декретних та лікарняних, і соцполітика "від бідних до багатих"

424
Середа, 15 липня: від некоректної системи до духу оптимізму.
Лікарняні і декретні протягом доби. Фонд соціального страхування України перевів фінансування лікарняних та декретних в оперативний режим – виплати здійснюються протягом одного робочого дня. Фонд уже направив 44,9 млн гривень на виплати.
Система “від бідних до багатих”. Українська система соціальної політики побудована таким чином, що переважно кошти розподіляються “від бідного до багатого”. Про це в інтерв’ю для Finance.ua заявила Галина Третьякова, голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики. Наприклад, людина, яка вклала гроші в ОВДП, отримує на них відсотки за рахунок податку, який сплачують бідні, сама не платить податок на ПДФО, при цьому отримує інвестиційні відсотки, які йдуть безпосередньо на підвищення її ж багатства.
День фінансів, 15 липня: оперативний режим для декретних та лікарняних, і соцполітика "від бідних до багатих"
Під час інтерв’ю нам також вдалося дізнатися, якою має бути мінімалка в Україні, на думку голови комітету ВР з питань соцполітики.
Новий орган. Держорган. В Україні з’явиться єдиний орган інтелектуальної власності. Відповідний закон сьогодні, 15 липня, частково набрав чинності. Проект вчора опублікували у виданні “Голос України”. Передбачено, що він стане чинним через три місяці з дня опублікування. Однак один з пунктів документа набирає чинності вже в середу. Він стосується доручення Кабінету міністрів в рамках створення нового органу.
Дух оптимізму від Bloomberg. Для боргових ринків країн, що розвиваються, найгірша частина нової кризи вже позаду, пише Bloomberg. Україна після ослаблення карантину знову цікавить інвесторів. Все тому, що наша країна продовжує структурні реформи і співпрацює з МВФ.
ІПН в додатку. Незабаром українці зможуть скористатися електронним ідентифікаційним номером платника податків (ІПН) в додатку “Дія”. Він буде окремим електронним документом, а обмінюватися ним з державними органами буде легко через QR і push-повідомлення.
Ціна Дніпра. Йдеться не про річку, містоі навіть не про футбольний клуб. Сьогодні в центрі столиці Фонд державного майна (ФДМ) України провів аукціон з продажу 100% пакету акцій АТ “Готель “Дніпро”. В результаті переможцем стало ТОВ “Смартленд”. Готель продано за цікаву суму.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас