В Україні з'явиться новий держорган: закон частково набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться новий держорган: закон частково набрав чинності

Казна та Політика
756
В Україні з’явиться єдиний орган інтелектуальної власності. Відповідний закон сьогодні, 15 липня, частково набрав чинності.
Проект вчора опублікували у виданні “Голос України”. Передбачено, що він стане чинним через три місяці з дня опублікування. Однак один з пунктів документа набирає чинності вже в середу.
Він стосується доручення Кабінету міністрів в рамках створення нового органу.
“Кабінету міністрів України: у тримісячний термін з дня опублікування закону забезпечити визначення держорганізації, яка виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності”, – зазначено в тексті документа.
Крім того, КМУ зобов’язали в шестимісячний термін з дня опублікування документа привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом.
Зазначимо, закон вводить дворівневу систему державного управління сферою інтелектуальної власності. Відповідно до неї, Мінекономіки буде реалізовувати державну політику в сфері інтелектуальної власності.
А Національний орган інтелектуальної власності буде займатися видачею охоронних документів (патентів, свідоцтв) на об’єкти інтелектуальної власності.
При цьому орган функціонуватиме як юридична особа публічного права (державна організація) і належатиме до сфери управління Мінекономіки.
Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада схвалила цей проект закону в другому читанні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас