Якою має бути "мінімалка" в Україні - думка голови комітету ВР з питань соцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якою має бути "мінімалка" в Україні - думка голови комітету ВР з питань соцполітики

Казна та Політика
1974
Вийти на рівень мінімальної зарплати в 5-6 тисяч гривень – завдання не тільки для уряду, а й для економіки в цілому. Малі підприємці теж повинні прагнути до цієї цифри.
Про це в інтерв’ю для Finance.ua заявила Галина Третьякова, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.
Нагадаємо, з 1 липня 2020 року мінімальна зарплата становить 4 723 грн.
“Я б хотіла, щоб люди отримували 6000 грн. І Уряд зараз розробляє такий план, тому що завжди має бути джерело фінансування. Але якщо говорити про мої “хотілки”, то я б хотіла, щоб люди отримували певний коридор грошей — не менше, ніж якась одна сума… Але і не більше, ніж інша. Є певний поріг, вище якого люди починають почуватися нещасними. Тому я нікому не бажаю отримувати багато грошей не тому, що я зла, а тому що знаю, що велика кількість коштів призводить до психологічних змін”, – розповіла Галина Третьякова.
За її словами, мінімальний коридор – це саме 6 000 грн, але водночас ці категорії повинні бути прив’язані до економічних цифр, які є в країні.
“40-60% від середньої заробітної плати в країні – це той прожитковий мінімум, до якого ми всі прагнемо. З певною моделлю ми можемо забезпечити прожитковий рівень до 40% від середньої зарплати по країні”, – підсумувала голова Комітету ВР з питань соцполітики.
Третьякова також нагадала про те, що до ВР вже направлено законопроєкт №3515, згідно з яким “в Україні повинні протягом 10 років подолати той провал, який забезпечили попередні уряди – вони відірвали прожитковий мінімум від реального більше, ніж у 2 рази”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас