День фінансів, 14 липня: про легалізацію грального бізнесу і зарплати для лікарів та ІТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 липня: про легалізацію грального бізнесу і зарплати для лікарів та ІТ

1568
У вівторок, 14 липня, ухвалено низку важливих рішень.
Легалізація грального бізнесу. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №2285-д про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор. Серед вимог – збільшити вік гравців з 18 до 21 року, а також встановити вимоги до гравців і їх ідентифікації, запровадити принцип відповідальної гри – подробиці тут. Пізніше стало відомо, що нардепи блокують підписання закону про гральний бізнес. Проєкт постанови ініціювала група нардепів на чолі з Вадимом Новинським, автори проєкту постанови – група депутатів фракції “Батьківщина” і безпартійних на чолі з Юлією Тимошенко.
Зміни до Закону Про ринок електроенергії. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії” (№3199). Законопроєктом пропонується надати Кабінету Міністрів можливість встановити для підприємств обов’язковий продаж на постійній основі зазначеного обсягу електричної енергії за довгостроковими двосторонніми договорами.
Як побудувати політику “від багатих до бідних”. Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова в інтерв’ю для Finance.ua розповіла про соціальні виплати, накопичувальну систему пенсій і що для цього має зробити держава.
“Кредитні канікули” для українців. Нацбанк виступає за перегляд “кредитних канікул” через накопичення дисбалансу в банківській системі внаслідок тривалого карантину. Про це заявила в.о. голови НБУ Катерина Рожкова. Вона зазначила, що навесні Нацбанк підтримував ідею “кредитних канікул”, а тепер вважає, що з переходом до адаптивного карантину питання слід переглянути.
Зарплата лікарів від 20-25 тисяч гривень. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що нинішній рівень зарплат медиків недостатній, а гідна заробітна плата лікаря в Україні повинна становити не менше ніж 20 тисяч гривень. Міністр зазначив, що з 1 вересня поточного року передбачено збільшення заробітної плати лікарям приблизно на 3,5 тис. гривень.
Робота на овертаймах: дослідження ринку ІТ. На початку липня портал DOU провів велике літнє опитування, в якому об’єднали дві анкети – портрет і зарплати ІТ-фахівців. Найпопулярніші посади в IT серед жінок – HR, QA, Software Engineer. Серед студентів – Junior Software Engineer, Software Engineer, Junior QA. Більшість айтішників все ж таки задоволені своєю зарплатою, не влаштовує рівень доходу 18% респондентів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас