НБУ змінив вимоги до реєстрації платіжних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив вимоги до реєстрації платіжних систем

Казна та Політика
619
Національний банк України оновив вимоги до реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.
Про це свідчить інформація на сайті регулятора.
Що змінилося:
  • НБУ спростив вимоги до правил платіжних систем, платіжними організаціями яких є резиденти – не потрібно буде відображати у правилах платіжних систем положення, пов’язані з фінансовим моніторингом та деякими питаннями оверсайта платіжних систем;
  • передбачено подання інформаційних довідок у вигляді опитувальника для реєстрації учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, а також деталізовано вимоги регулятора щодо реєстрації непрямого учасника платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент. Такі зміни мають спростити заповнення документів для подання до Нацбанку;
  • уточнено вимоги до документів, які подаються до Національного банку з метою реєстрації міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент. Водночас документи, які вже узгоджені Нацбанком на момент набрання чинності змін, не потребують доопрацювання відповідно до цих змін.
Відповідні зміни набирають чинності з 11 липня 2020 року.
Документи до Національного банку відтепер можуть подаватись й у електронному вигляді – з кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи.
Національний банк також передбачив можливість отримання дубліката свідоцтва про узгодження правил/змін до правил платіжної системи-резидента та реєстраційного свідоцтва, що засвідчує реєстрацію договору/змін до договору про участь у міжнародній платіжній системі-нерезиденті, у разі їх втрати або пошкодження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас