День фінансів, 10 липня: план для заробітчан від Зеленського, намір МАУ, депозити замість подушок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 липня: план для заробітчан від Зеленського, намір МАУ, депозити замість подушок

1238
П’ятниця, 10 липня, запам’ятається такими новинами:
План польотів МАУ. Міжнародні авіалінії України представили уточнену програму внутрішніх і міжнародних рейсів на серпень 2020 року. Цікаво, що в компанії розраховують на відкриття кордонів для українців і в країнах східного напрямку. Але, не будемо тримати інтригу – ось які міжнародні рейси плануються.
25% знизити не можна залишити. Українці зможуть брати іпотеку під 10%. Треба тільки почекати, каже Зеленський. За його словами, деякі комерційні банки в Києві вже почали видавати іпотеку під 8,8%. Але це не масово. “І це проблема, що це не масово. Складна ситуація з державними банками: вони давали під 25%, зараз дають під 14%. 14% – це дуже багато. Ми з ними сперечаємося. Ми їх “дотиснемо”. 10% буде, я в цьому впевнений”, – зазначає глава держави.
До речі, на Finance.ua вже існує каталог іпотеки. В одному місці для вас зібрано всі цікаві пропозиції ринку:

Варіанти іпотеки тут

Хвилиночку! А якщо збирати на квартиру? 🤔 Поки більшість іпотечних кредитів, що надаються банками, досить дорого обходяться. Їх тяжко виплачувати, адже середня зарплата становить 10 542 грн на місяць. А середня вартість однокімнатної квартири – понад мільйон гривень. Скільки років потрібно, щоб накопичити на квартиру, враховуючи середній дохід громадян по регіонах, підрахували журналісти каналу 24.
Якщо зібралися за водійським. Правила видачі водійських прав оновили. Про це сказано в Інструкції про порядок прийому іспитів для отримання права керування транспортними засобами від 22.05.2020, пише МВС. Алгоритм дій при отриманні посвідчення водія.
А тим часом… У столиці почалися рейди по парковках. Перевіряють спеціально обладнані парковки, тобто розміщені за межами проїжджої частини вулиці, дороги або тротуару. Перевіряють наявність правових підстав на надання послуг з паркування та відповідність майданчиків схемі організації дорожнього руху.
Замість подушки – депозит! Обсяг гривневих депозитів у банках за червень збільшився до 699,1 мільярда гривень. З початку року обсяг гривневих депозитів збільшився на 9,1%, валютних – на 12,6%. Залишки за гривневими кредитами збільшилися на 0,3% за червень і скоротилися з початку року на 1,8% – до 606,1 мільярда грн.
Атомні гойдалки. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець вирішила знову збільшити потужність українських АЕС. Вона вже звернулася відповідною пропозицією до НЕК “Укренерго”. У відповідь на звернення керівника міністерства НЕК “Укренерго” прийняло рішення збільшити базове навантаження АЕС в літній період (липень – серпень). Зараз середня потужність АЕС зросла з 7,4 ГВт до 7,9 ГВт.
План для заробітчан. Зупинити виїзд кадрів з України за кордон можна гідними умовами праці, іпотекою та доступними кредитами. Про це заявив президент Володимир Зеленський. На його думку, необхідно створювати можливості, щоб люди могли відкривати свій бізнес в Україні. “Закривати кордони ніхто не буде”, – запевняє Зеленський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас