Потрібен системний підхід до контролю за іноземними інвестиціями - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрібен системний підхід до контролю за іноземними інвестиціями - Мінекономіки

Казна та Політика
292
В Україні повинен бути сформований системний підхід до здійснення контролю за залученням іноземних інвестицій.
Про це заявила заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Світлана Панаіотіді в рамках VI Ukrainian Antitrust Forum, повідомила прес-служба Мінекономіки.
«Скринінг впливу інвестицій на національну безпеку держави є критично важливим. У період трансформації Антимонопольного комітету України та сфери безпеки і оборони повинен бути сформований системний підхід до здійснення контролю за залученням таких іноземних інвестицій», – сказала Панаіотіді.
За інформацією Мінекономіки, в Україні на сьогоднішній день не існує спеціального законодавства, яке б регулювало здійснення скринінгу міжнародних інвестицій, що мають стратегічне значення для безпеки держави. Де-факто цю функцію контролю здійснює Антимонопольний комітет України, що, на думку міністерства, є неприродним щодо його повноважень.
Як зазначається, з метою регулювання цих питань і з огляду на кращі міжнародні практики, Мінекономіки разом з міжнародними партнерами розроблено проект Закону України «Про порядок здійснення іноземних інвестицій в суб’єкти господарювання, що мають стратегічне значення для національної безпеки України», реалізація якого передбачає: впровадження системи оцінки впливу іноземних інвестицій; запобігання концентрації іноземного капіталу в сферах, що мають стратегічне значення; надання підприємствам стратегічного значення можливість співпрацювати з інвесторами, що мають бездоганну ділову репутацію; забезпечення для іноземних інвесторів прозорого механізму оцінки впливу своїх інвестицій і узгодження договорів зі стратегічно важливими підприємствами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас